(untitled) (Multidisciplinary Journal of Science and Technology, 2025)
Ushbu maqolada nemis tili leksikasini samarali o‘zlashtirish metodlari, ularning afzalliklari, zamonaviy yondashuvlar hamda til o‘rgatish jarayonidagi o‘rni yoritilgan. Til o‘rganishning eng muhim komponentlaridan biri bo‘lgan leksikani o‘zlashtirishda an’anaviy va innovatsion metodlarning uyg‘unlashuvi o‘quvchilarning lug‘at boyligini oshirish va ularni faol nutqga jalb etish imkoniyatlarini kengaytiradi. Tadqiqotda shuningdek, multimedia texnologiyalar, kontekstual yondashuv va interfaol mashg‘ulotlar orqali so‘z boyligini shakllantirish bo‘yicha tavsiyalar berilgan.