(untitled) (Multidisciplinary Journal of Science and Technology, 2025)
Mazkur maqolada O‘zbekiston Respublikasida yashil energetika siyosatini shakllantirish va rivojlantirish yo‘nalishlari tahlil qilinadi. Ishda qayta tiklanuvchi energiya manbalari (quyosh, shamol, biomassa va gidroenergiya)dan foydalanish darajasi, mavjud huquqiy-me’yoriy baza, investitsiya muhitining shakllanishi hamda xalqaro tajribani milliy sharoitga moslashtirish imkoniyatlari o‘rganilgan. Shuningdek, yashil energetika loyihalarining iqtisodiy va ekologik samaradorligi, energiya xavfsizligini ta’minlashdagi roli, hamda mamlakatning barqaror rivojlanish strategiyasiga qo‘shgan hissasi tahliliy yondashuv asosida yoritilgan. O‘zbekiston energetika tizimini modernizatsiya qilishda, uglerod chiqindilarini kamaytirishda va ekologik toza iqtisodiyotga o‘tishda ilmiy asoslangan takliflar ishlab chiqish uchun amaliy ahamiyatga ega.