(untitled) (Multidisciplinary Journal of Science and Technology, 2025)
Zamonaviy transport vositalari bilan xizmat ko‘rsatuvchi mahalliy yirik transport korxonalari salohiyatidan foydalanish hamda transport-terminal xizmatlarning ishlab-chiqarish texnika bazasini rivojlantirish hisobiga yuk tashish xizmat ko‘rsatishi sifatini jahon standartlari darajasiga yaqinlashtirish imkoniyati kengayadi. Taklif etilayotgan chora-tadbirlarni amalga oshirish natijasida mamlakat transport-logistika sohasi 2030-yilga kelib tizimli tashkil etilgan va oʻsib boruvchi sohaga aylanib, sohaning oʻsish dinamikasi milliy iqtisodiyotning oʻrtacha yillik oʻsish surʼatlaridan yuqori boʻladi.