(untitled) (Multidisciplinary Journal of Science and Technology, 2025)
Osteosarkoma suyakning eng keng tarqalgan birlamchi malign o‘smasi bo‘lib, ko‘pincha distal femur va proksimal tibia metafiz sohalarida uchraydi. Mazkur maqolada osteosarkomaning diagnostikasida qo‘llaniladigan asosiy nur tashxis usullari – rentgenografiya, kompyuter tomografiyasi (KT), magnit-rezonans tomografiya (MRT), positron-emission tomografiya (PET/KT) va suyak sintigrafiyasi keng yoritilgan. Xususan, turli xalqaro tashkilotlarning (NCCN, ESMO, SELNET) klinik ko‘rsatmalari solishtirib tahlil qilingan. Shuningdek, davolashdan keyingi kuzatuv taktikasi, nur tashxisining imkoniyatlari va cheklovlari muhokama etilgan