(untitled) (Multidisciplinary Journal of Science and Technology, 2025)
Ushbu maqola immun tizimini mustahkamlashning tabiiy usullari va zamonaviy tibbiy yondashuvlarini ilmiy nuqtai nazardan yoritadi. Immun tizimining tug‘ma va orttirilgan komponentlari, ularning fiziologik mexanizmlari va salomatlikdagi roli ko‘rib chiqiladi. To‘g‘ri ovqatlanish, jismoniy faollik, sifatli uyqu va stressni boshqarish kabi tabiiy usullar immunitetni qo‘llab-quvvatlashdagi samaradorligi bo‘yicha tahlil qilinadi. Shu bilan birga, vaktsinatsiya, immunomodulyatorlar, genetik tadqiqotlar va shaxsiy tibbiyot kabi zamonaviy yondashuvlarning immun tizimiga ta’siri muhokama qilinadi. Ilmiy tadqiqotlarga asoslangan holda, tabiiy va tibbiy usullarning integratsiyasi immunitetni mustahkamlashda eng samarali strategiya sifatida ta’kidlanadi. Maqola umumiy salomatlikni yaxshilash va kasalliklarning oldini olishga qaratilgan amaliy va ilmiy yondashuvlarni taklif etadi.