(untitled) (Multidisciplinary Journal of Science and Technology, 2025)
Ushbu maqolada do‘stlik konseptining nemis tilidagi frazeologik darajada ifodalanishi tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida nemis tilidagi frazeologik birliklar orqali do‘stlik tushunchasining qanday ma’no va madaniy konnotatsiyalar bilan ifodalangani ko‘rsatib beriladi. Shuningdek, do‘stlik konsepti xalqning mentaliteti, qadriyatlari va ijtimoiy munosabatlarini aks ettiruvchi til hodisasi sifatida izohlanadi. Maqola natijalari nemis va o‘zbek tillarida do‘stlik konseptini qiyosiy tahlil qilish imkoniyatlarini ham ochib beradi