(untitled) (Multidisciplinary Journal of Science and Technology, 2025)
Mazkur maqolada uch oʻlchovli grafik dasturlarda innovatsion loyiha yechimlarini yaratish jarayonining texnologik xususiyatlari yoritilgan. Unda 3D modellashtirish, vizualizatsiya, renderlash va animatsiya texnologiyalarining zamonaviy imkoniyatlari hamda ular yordamida arxitektura, sanoat dizayni, muhandislik va taʼlim sohalarida qoʻllanishi tahlil qilinadi. Shuningdek, loyihalash jarayonida qoʻllaniladigan dasturiy vositalarning samaradorlik darajasi, ularning texnik imkoniyatlari va foydalanuvchi uchun yaratayotgan qulayliklari ilmiy asosda koʻrib chiqiladi. Tadqiqotda texnologik yondashuvlarning loyiha sifati, vaqt tejalishi va resurslardan oqilona foydalanishga taʼsiri asoslab beriladi. Maqola natijalari 3D grafik dasturlardan samarali foydalanish boʻyicha amaliy tavsiyalar ishlab chiqishga xizmat qiladi.