(untitled) (Multidisciplinary Journal of Science and Technology, 2025)
Mazkur maqolada O‘zbekiston sharoitida qo‘llaniladigan paxta terish mashinalariga texnik xizmat ko‘rsatishning samarali usullari va ilmiy-texnik yechimlari yoritilgan. Texnik xizmat ko‘rsatish jarayonida mashinalarning ishchi organlari, gidravlik va elektr tizimlari, shuningdek, yoqilg‘i sarfi va ish unumdorligini oshirishga qaratilgan innovatsion yondashuvlar tahlil qilingan. Matematik modellashtirish orqali xizmat ko‘rsatish intervallarini optimallashtirish va ekspluatatsiya samaradorligini oshirish masalalari ko‘rib chiqiladi.