(untitled) (Multidisciplinary Journal of Science and Technology, 2025)
Maqolada o‘quvchilarning o‘quv jarayoniga bo‘lgan qiziqishini oshirish, ularning ichki va tashqi motivatsiya manbalarini aniqlash va samarali shakllantirish yo‘llari tahlil qilingan. Shuningdek, motivatsiyani kuchaytirishda o‘qituvchi, oila va ijtimoiy muhitning o‘rni, zamonaviy ta’lim yondashuvlarining ahamiyati ham yoritilgan. Muallif bu boradagi shaxsiy kuzatish va tajribalar asosida taklif va tavsiyalarni beradi.