(untitled) (Multidisciplinary Journal of Science and Technology, 2025)
Mazkur maqolada 3D bosib chiqarish texnologiyasining tibbiyot sohasidagi qo‘llanilishi va uning ahamiyati tahlil qilinadi. Maqolada texnologiyaning tarixi, tibbiyotdagi amaliyotga tatbiq etilishi, shuningdek, individual protezlar va implantlar loyihalash jarayonidagi yondashuvlar ko‘rib chiqiladi. Tibbiyotda 3D printingning ortopediya, stomatologiya, kranioplastika kabi sohalarda qo‘llanilishi va bemorlar uchun yaratgan afzalliklari — yuqori aniqlik, tezlik, shaxsiylashtirilgan davolash kabi jihatlar alohida e’tiborga olinadi. Shuningdek, texnologiyaning narxi, xavfsizlik masalalari va texnologik cheklovlari haqida ham so‘z boradi. 3D bosib chiqarish texnologiyasining tibbiyotdagi kelajagi va uning imkoniyatlari haqida fikrlar keltiriladi. Maqola, tibbiyotdagi yangi yondashuvlar va texnologiyalarni o‘rganishga qiziqqan mutaxassislar uchun foydali ma’lumotlar taqdim etadi.