(untitled) (Multidisciplinary Journal of Science and Technology, 2024)
Maqolada eksport sub’ektlari uchun raqobatbardoshlikni oshirish maqsadida qo’llaniladigan moliyaviy qo‘llab-quvvatlash mexanizmlari ko‘rib chiqiladi. Eksport faoliyatini kengaytirish, mahsulotlar sifatini yaxshilash va yangi bozorlarni zabt etishda davlat tomonidan taqdim etiladigan moliyaviy yordamning ahamiyati tahlil qilinadi. Subvensiyalar, eksport kreditlari, soliq imtiyozlari va sug’urta mexanizmlari orqali eksport sub’ektlariga yordam berish strategiyalari misollar orqali ko’rsatiladi.