(untitled) (Multidisciplinary Journal of Science and Technology, 2024)
Avtomobil yo’llari mamlakatning muhim boyligi bo’lib, iqtisodiyotning o’sishida asosiy omillardan hisoblanadi.Avtomobil yo’llari va undagi inshootlarni loyihalash jarayonlari avtomatlashtirilmoqda. Loyihalash jarayonini avtomatlashtirish deganda, loyihani bajarish jarayonida uni bajarish usullari va unga bog’lik ishlarni EHM bilan bog’lab olib borish tushiniladi. Loyihalashdagi ijodiy fikr-muloxazalarni inson loyihalanayotgan ob’ektning matematik modelida o’tkaziladigan tajribalarni EHM bajarganda, uning loyihalash muddati qisqa va tannarxi arzon bo’ladi. Buning uchun ob’ektning matematik modeli universal, aniq va samarali bo’lishi kabi talablarga javob berilishi haqida ma’lumotlar keltirilgan