SÜRDÜRÜLEBILIR ULAŞIM SISTEMLERININ MEVCUT DURUMU (International conference on multidisciplinary science, 2025)
Bu tez, sürdürülebilir ulaşım sistemlerinin mevcut durumunu küresel ve bölgesel düzeyde incelemektedir. Giriş bölümünde sürdürülebilir ulaşımın tanımı ve önemi ele alınırken, mevcut durum kısmında küresel eğilimler, teknolojik gelişmeler ve istatistikler sunulmuştur. Sorunlar ve engeller bölümünde ekonomik, politik ve teknik zorluklar tartışılmış, gelecek perspektiflerinde ise inovasyonlar ve Özbekistan için öneriler vurgulanmıştır. Sonuçta, sürdürülebilir ulaşımın çevresel ve ekonomik faydaları özetlenmiştir. Tez, IEA ve IPCC gibi kaynaklara dayanmaktadır ve sürdürülebilir ulaşımın geleceğini şekillendirme potansiyeline odaklanmaktadır.