(untitled) (International conference on multidisciplinary science, 2025)
Мақсуд Шайхзоданинг “Мирзо Улуғбек” трагедияси ана шундай қудратга эга асарлар сирасига киради. Чунки бу асар ижодкорнинг юксак билим ва маҳорати маҳсулигина бўлмай, ижодкорнинг қалб ҳароратига йўғрилган. Асар воқелигига моҳирлик билан жо қилинган интелектуал ҳаёт таровати, қаҳрамонларнинг илиқ бир меҳр билан яратилганлиги ўқувчи руҳиятида таҳликали бўлса-да, қандайдир ҳузурбахш эстетик кечинмаларнини юзага келтиради.