FORENSIC ASPECTS OF VIOLENT DEATH OF WOMEN (Multidisciplinary Journal of Science and Technology, 2024)
Амалдаги қонунчиликка биноан зўраки ўлим ва унга шубҳа бўлган барча ҳолатлар суд-тиббий экспертизага молик. Зеро, Ўзбекистондаги суд-тиббий экспертиза муассасалари фаолиятида зўраки ўлимнинг турли - қотиллик, ўз-ўзини ўлдириш ва бахтсиз ҳодиса кўринишлари салмоқли ўрин тутади (1,2).Мазкур ҳолатлар билан боғлиқ аёлларнинг ўлими алоҳида эътибор остида бўлиб, мустақиллик йилларида оналар ва болалар соғлиғини муҳофаза қилиш давлат аҳамиятига эга бўлган устувор вазифа сифатида эътироф этилди.